Общи условия за потребителите и посетителите на сайта shezam.org

Общи условия за ползване на сайта shezam.org.

Сайтът shezam.org е собственост на “Шезам” ЕООД със седалище и адрес на управление гр. София кв. Дружба 2, бл. 311, вх. А, ет. 5, ап. 18, с ЕИК: 202688120, представлявано от Кремена Георгиева Коева в качеството си на управител.

Данни за контакт:
Имейл: kremena.koeva@shezam.org
Телефон: 087 777 1126.

1. Предмет на общите условия
Настоящите общи условия целят да регулират отношенията между САЙТА (shezam.org) и неговите посетители.

За ПОСЕТИТЕЛ се счита всяко лице, взаимодействащо със сайта (при посещение на страниците, абониране за новини, разглеждане и споделяне на съдържание, осъществяване на контакт, поръчване на продукти или услуги).

2. Ползване на сайта
Сайтът може да бъде посещаван и разглеждан свободно. Посетителите разполагат с възможност да направят поръчка за доставка на книга, чрез попълване на формуляр, като за целта не е необходима регистрация.

3. Обработване на лични данни
Личните данни на потребители се обработват спрямо политиката за поверителност на сайта.

4. Характеристика на сайта
shezam.org
 е фирмен сайт с информация за авторски продукти и услуги с възможност за поръчка.

5. Условия за сключване на договор за покупко-продажба
Всеки потребител на сайта има правото да сключи договор за дистанционна покупко-продажба на продукти и услуги.

Договорът се счита за сключен след като потребителят изрично даде съгласието си и приеме Общите условия на сайта, отбелязани във формата за поръчка.

ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ (Шезам ЕООД) се задължава да изпрати поръчаните стоки до 5 работни дни след получаване на пълната информация за поръчката (име и фамилия на потребител, телефонен номер, имейл, адрес и начин за доставка).

ПОРЪЧИТЕЛЯТ се задължава в 7-дневен срок да приеме заявените от него продукти, след достигането им до посочения от него адрес (офис на куриер или личен адрес).

ПОРЪЧИТЕЛЯТ се задължава да заплати стойността на заявените продукти, както и стойността на доставката.

5.1. Доставка на продукти – срокове и тарифи
Сайтът работи с куриерски фирми “Еконт Експрес” ООД и “Спиди” АД.

Сроковете за доставка са съобразени със сроковете, посочени на сайтовете на куриерските фирми: www.econt.com и www.speedy.bg.

В случай, че ПОРЪЧИТЕЛЯТ желае продуктите да му бъдат доставени до адрес, който не се покрива от мрежата на куриерската фирма, то той се задължава да предостави метод за осъществяване на доставка.

5.2. Цени за доставка и начин на плащане
Сайтът не приема и не обработва онлайн плащания, всички продукти се изпращат с куриерски фирми с наложен платеж. Цените за доставка се определят от куриерските фирми в зависимост от начина на получаване и плащане, населеното място и тежестта на пратката.

Всички разходи по доставката се покриват от ПОРЪЧИТЕЛЯ, освен ако не е посочено друго.

5.3. Условия за връщане на закупена стока
Съгласно чл.50 от ЗЗП, потребителят има право да се откаже от договора от разстояние без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка, с изключение на разходите за връщане на стоката. Срокът за упражняване на право на отказ е 14 дни от получаване на стоката. Потребителят носи отговорност за намалената стойност на стоките, причинена от изпробването им.

За упражняване право на отказ потребителят трябва да изпрати следните данни на имейл kremena.koeva@shezam.org:

  1. Име и фамилия
  2. Телефон за връзка
  3. IBAN
  4. Титуляр на сметката
  5. Наименование на продукт, който подлежи на връщане.

Възстановяването на заплатената сума се извършва по банков път в 14-дневен срок, считано от датата на прекратяване на договора за дистанционна продажба от страна на Купувача.

ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ се задължава да възстанови пълната сума на покупката в 5-дневен срок след получаването на върнатата стока. Възстановяването на сумата се осъществява по банков път по предоставена от ПОРЪЧИТЕЛЯ сметка.

ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ си запазва правото да откаже възстановяване на пълната сума, в случай, че закупената стока не е в отличен търговски вид.

5.4. Осъществяване на плащания
ИЗПЪЛНИТЕЛЯТ има сключено споразумение с куриерски фирми “Еконт Експрес” ООД и “Спиди” АД за изплащане на суми по банков път като Пощенски Паричен Превод.

Съгласно Чл. 3(1) от Наредба н18, Изпълнителят не е задължен да издава касов бон.

ПОРЪЧИТЕЛЯТ има правото да получи фактура за закупени от него продукти, след изпращане на данни за физическо или юридическо лице.

5.5. Право на отказ
Изпълнителят си запазва правото да откаже поръчка, която намира за съмнителна, непълна или целяща спекулативни и нерегламентирани действия.

Изпълнителят има право да откаже или отложи поръчка, ако не разполага с наличности от поръчаните артикули.

6. Авторски права
Всички права върху съдържанието на сайта са запазени. В това число – дизайн, структура и съдържание (текст, графичен и снимков материал). За нарушение на правата ще се счита разпространението на каквото и да е съдържание на сайта под електронна или физическа форма, без изричното писмено съгласие на автора (Кремена Коева). Нарушителите подлежат на наказание според Закона за авторските права.

7. Други
shezam.org си запазва правото да променя настоящите Общи условия при необходимост и без да е необходимо съгласието на потребителите.

При евентуални възникнали нередности и спорни въпроси, изпратете имейл на kremena.koeva@shezam.org или позвънете на телефон: 087 777 1126.